motorhoezen

motorhoezen

Staat je motor vaak buiten? Dan is een goede motorhoes van belang om je motor te beschermen tegen het weer. Daarnaast zorgt de hoes er ook voor dat mensen de motor niet aan kunnen raken en het niet zichtbaar is welk type motor er staat. Let bij de aanschaf goed om de juiste maat, een te grote hoes kan door de wind stuk waaien, een te kleine beschermt niet volledig.

Top 10 Motorhoezen     Aanbiedingen Motorhoezen

De beste motorhoes is makkelijk om de motor te trekken, betaalbaar, beschadigt de motor niet en het liefst waterdicht. Zo bescherm je je motor en voorkom je dat dieven hem snel spotten.

BESTE MOTORHOES TEGEN DE REGEN
Als je jouw motor altijd in de buitenlucht parkeert, is een goede motorhoes een must have. Vele motorrijders beschikken niet over een eigen garage of een carport waaronder zij hun motor beschut kunnen plaatsen. Als je motor buiten staat, is de kans groot dat deze te maken krijgt met neerslag. Een onbeschermde motor kan negatief beïnvloed worden door neerslag. Regen, sneeuw en hagel kunnen leiden tot schade. Soms meteen, soms op den duur. Ook kan stof de werking van je motor negatief beïnvloeden. Je wilt je motor beschermen tegen dergelijke elementen. Daarom ga je op zoek naar de beste motorhoes voor jouw motor.

REGENHOES
Eigenlijk spreekt het behoorlijk voor zich. Een motorhoes is een hoes aan de hand waarvan je jouw motor kunt bedekken. Vooral voor motoren die in de buitenlucht staan is dit een uitkomst. Het kan zijn dat je motor altijd buiten staat, maar het kan ook zo zijn dat je motor maar enkele dagen in het jaar buiten te vinden is. Hierop zijn motorhoezen berekend. Je kunt dus motorhoezen kopen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik, maar er zijn ook motorhoezen die meer geschikt zijn voor sporadisch gebruik.

De omgeving kan materialen op een negatieve manier aantasten. Zo ook neerslag. Vooral op metalen kunnen dergelijke elementen in de omgeving een negatief effect hebben. Op een motor kan dit roest en corrosie tot gevolg hebben. Dit zal uiteindelijk leiden tot scheuren, breuken en andere vormen van schade. Het zet een algeheel verval van je motor in. Je motor is hierdoor ook weerbaarder in het geval van een botsing of een ongeluk. Corrosie is dus een algeheel risico voor de veiligheid op de motor, tevens omdat de constructie van je motor aangetast wordt.

Een motorhoes kan jouw motor hiertegen beschermen. Maar dit is niet het enige waartegen een motorhoes kan beschermen. Als een motor open en bloot buiten staat, kunnen sommige mensen het niet laten om de motor aan te raken. Soms zijn het kinderen die overdag langslopen, waardoor er een risico is dat de motor omvalt en beschadigd raak. Maar als een motor geen hoes heeft, vergroot dit tevens de kans op diefstal. Boeven zien meteen het type motor dat er staat en kunnen observeren hoe zij deze het gemakkelijkst kunnen stelen. Een motorhoes vermindert de kans op diefstal, vanwege de vermindering van zichtbaarheid. Je motor wordt door een hoes dus niet alleen beschermd tegen het weer, maar ook tegen diefstal. Genoeg redenen om een motorhoes te kopen, kortom.

De nadruk ligt tot nu toe vooral op buitenhoezen. Immers is dit de grootste motivator om ook daadwerkelijk een motorhoes aan te schaffen. Echter zijn er ook motorhoezen voor binnen verkrijgbaar. Een motorhoes voor buiten is echt berekend op alle elementen die een averechts effect kunnen hebben op je voertuig: neerslag en stof. Daarentegen is een motorhoes voor binnen niet waterdicht. Het verschil is dan ook dat binnenhoezen water en vocht dienen af te voeren. Deze hoezen zijn daarom ademend. Zo bescherm je ook een motor die binnen staat optimaal.

Alle motorhoezen op Bol