motorhandschoenen

motorhandschoenen

Motorhandschoenen worden gemaakt van leder of kunststof. In het laatste geval zijn ze vaak voorzien van protectie op de vingers en de rug van de hand. Voor wedstrijddoeleinden zijn speciale handschoenen verkrijgbaar, zoals crosshandschoenen of racehandschoenen. Verder zijn er handschoenen voor de zomer (licht en vaak geperforeerd) en de winter. Bij regen moeten de handschoenen onder de mouwen van de jas geschoven worden, omdat het regenwater er anders langs de mouw in loopt.

Motorhandschoenen kopen is precisiewerk. Ze moeten immers sterk genoeg zijn om je tijdens het motorrijden te beschermen. Maar ook hoort een motorhandschoen comfortabel te zitten, zodat je jouw hand flexibel kunt bewegen. In ons klimaat is het bovendien raadzaam om meerdere paren aan te schaffen. Zo heb je voor ieder weertype de juiste motorhandschoenen. Zorg dus voor warme exemplaren bij koud weer en voor een koel paar bij warm weer.

Top10 motorhandschoenen   Aanbiedingen motorhandschoenen

Bij handschoenen kun je ook kiezen tussen kunststof en leer. Zomerhandschoenen zijn vrijwel altijd van leer, voor de andere jaargetijden kun je kiezen. De voor- en nadelen komen overeen met die van de pakken, misschien is het belangrijkste voordeel van de kunststof handschoen dat deze sneller droogt (tip: draag bij regen de mouw altijd over de handschoen heen).
Koop de handschoen rustig één maatje te groot. Knellende handschoenen hinderen een goede doorbloeding wat weer koude handen kan opleveren.

De 2 belangrijkste eigenschappen van motorhandschoenen zijn het beschermen van je handen tijdens een ongeval en tegen de verschillende weersomstandigheden tijdens het rijden.

Motorhandschoenen zijn belangrijk omdat, je eerste reactie als je valt is om met je handen je hoofd te beschermen en de klap op te vangen. Stel je voor dat je zonder enige protectie, de klap wil opvangen of een glijpartij maakt. Je schuurt je handen dan helemaal open.

Daarnaast beschermen je motorhandschoenen ook tegen de weersomstandigheden en insecten. Bij kou en regen worden je handen warm en droog gehouden, als de zon fel schijnt zorgen je handschoenen er voor dat je niet je handen verbrand. En dan zijn er nog insecten, zonder bescherming kan het erg veel pijn doen als er zo’n beestje tegen je hand vliegt.

Alle motorhandschoenen op Bol