motorbroeken

motorbroeken

WAAROM DRAAG JE EEN MOTORBROEK?
Het dragen van de beste motorbroek is erg belangrijk: wanneer je op de motor stapt om een rit te gaan maken is het wel zo prettig als je de juiste bescherming hebt. Krijg je een ongeval met de motor, dan zul je naar alle waarschijnlijkheid over het asfalt schuiven met je benen. Normale kleding is hier niet tegen bestand en zal wegslijten, waardoor je huid hieronder een stuk kwetsbaarder wordt en niet ongeschonden uit de strijd zal komen. De beste motorbroek is hier wel tegen bestand en biedt jouw huid de bescherming die het nodig heeft. Combineer het dragen van een motorbroek met andere beschermende kleding om veilig op pad te gaan. Een onopvallende motorbroek aanschaffen? Ook dat is mogelijk!

Motorbroeken worden niet door elke motorrijder gedragen, vanwege het gedoe, comfort en uiterlijk. Toch zijn er tegenwoordig eenvoudige en goede alternatieve, vanwege het flexibele en dunne materiaal Kevlar, waardoor bescherming, gemak, design en comfort allemaal mogelijk zijn. Natuurlijk is er bij motorbroeken ook keus uit textiel en leer.

Top 10 Motorbroeken

Motorbroeken kunnen van leer of textiel zijn. Voor welk materiaal je kiest, hangt af van wat voor type motorrijder je bent. Zo neemt een sportieve rijder eerder leer omdat je hiermee steviger in het zadel zit. Forensen en toerrijders kiezen vaak voor een textiel exemplaar. Deze zit namelijk niet zo strak als een leren motorbroek, waardoor je er kleding onder kunt dragen.

De meeste motorrijders kiezen voor een textiele motorbroek, en dat is niet zonder reden. Textiele motorbroeken zijn vaak voorzien van een waterdicht en ademend membraan en een uitneembare thermovoering en kunnen zodoende het hele jaar gedragen worden. De mogelijkheid om de motorbroek aan te passen aan de weersomstandigheden is meer dan wenselijk in het Belgische klimaat. Een textiele motorbroek is makkelijk aan te trekken en kan over de normale kleding gedragen worden. Dit is ideaal voor de mensen die woon-werkverkeer rijden omdat je geen extra kleding hoeft mee te nemen.

Textiel betekent letterlijk ‘al wat verweven is’. In de textiele motorbroeken zitten slijtvaste stoffen verweven in combinatie met een polyester vezel. De slijtvaste stoffen kunnen Cordura zijn of bijvoorbeeld Kevlar. Dit zijn stoffen die zo sterk zijn dat ze tijdens een ongeval zorgen dat de stof bij elkaar blijft en niet slijt of smelt. Omdat deze slijtvaste stoffen erg stug zijn worden ze voor het comfort verweven met een soepel polyester materiaal. Dit maakt de broek wat soepeler en wat prettiger in pasvorm. Zowel voor de hobbyist als doorgewinterde motorrijder is een textiele motorbroek een veilige en praktische keuze.

Kevlar motorbroeken zijn erg stevig en slijtvast. Dit komt door de manier waarop kevlar gewoven wordt.

Alle motorbroeken op Bol

Veelgestelde vragen over motorbroeken