motoralarmsystemen

motoralarmsystemen

Je kunt een motoralarm installeren om de dieven af te schrikken of een gps traceersysteem gebruiken om je motor te kunnen volgen wanneer deze is gestolen.

Het beste motoralarm werkt betrouwbaar, is makkelijk aan- en uit te zetten, is klein en makkelijk te monteren en is uiteraard niet te duur.

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw motor beschikt over de beste bescherming, moet je kiezen voor het beste motoralarm. Er zijn sommigen die de toegevoegde waarde van een motoralarm in twijfel trekken. Hoe goed je jouw tweewieler ook op slot zet, er zijn altijd criminelen die alsnog proberen je motor te stelen. Soms zijn deze pogingen succesvol. Andere keren niet, maar dan kan een poging alsnog schade tot gevolg hebben. Logischerwijs wil je dit voorkomen. Motoralarmen kunnen een afschrikkende werking hebben. Hierdoor kunnen boeven hun poging al staken voordat ze goed en wel begonnen zijn. Maar er zitten meer voordelen verbonden aan een motoralarm.

WAT IS HET BESTE ALARM VOOR DE MOTOR?
Als je jouw motor wilt verzekeren, is het veelal een eis van de verzekeraar dat je deze op zijn minst voorziet van een ART 4 of ART 5 slot. Bij het vergelijken van motorverzekeringen hoort dit natuurlijk ook. Ook een motoralarm kan een vereiste zijn. Maar ook wanneer dit geen eis is, is een motoralarm zeker aan te raden. Ten eerste is het een goede manier om criminelen af te weren. Het is net als bij een alarmsysteem voor je huis: een groot deel van diefstal voorkomen is door boeven af te weren. Afweren voorkomt niet alleen diefstal, maar het zorgt er tevens voor dat je motor niet beschadigd raakt. Immers gaat het forceren van sloten en dergelijken gepaard met veel brute kracht. Zelfs wanneer de diefstal niet succesvol is, kan dit leiden tot schade aan je voertuig. Motoralarmen vergroten de kans dat dieven niet eens een poging ondernemen.

Voor motoren zijn er verschillende soorten sloten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een hangslot, net als bij een fiets. Echter is deze op zichzelf niet zo effectief. Immers kunnen dieven besluiten om je motor op te tillen en in te laden. Je hebt dus iets meer nodig dan dat. Naast een slot dat je ergens aan vast kunt maken (vloer, muur of een paal) is een motoralarm een uitstekende aanvulling naast een goede druppellader voor de motor. Deze zijn los verkrijgbaar, maar er zijn tevens sloten waarbij een alarm zit inbegrepen.

Alle motoralarmsystemen op Bol