crosslaarzen

crosslaarzen

Crosslaarzen zijn speciale motorlaarzen die door berijders van terreinmotoren worden gedragen. Crosslaarzen zijn veel steviger geconstrueerd dan gewone motorlaarzen. Vooral rond de tenen, de enkels en de scheenbenen zijn ze voorzien van verstevigingen. Bij de enkels is het van belang deze te fixeren, zodat verstuikingen worden voorkomen.

Het rijden op een crossmotor vereist een aantal essentiële must-haves om veilig op een crossmotor te kunnen stappen - niet de minste daarvan zijn crosslaarzen. Motorcross laarzen beschermen je voeten, enkels en kuiten tegen impact en zorgen ervoor om nare blessures te voorkomen.

Bescherming van de voet, enkel en het scheenbeen
Voeten en enkels zijn niet ontworpen om met een ​​hoge snelheid impact op te vangen, ter bescherming van de voeten en enkels zijn er crosslaarzen ontwikkeld. Motorcross laarzen beschermen je voeten, enkels en scheenbeen niet alleen tegen ernstig letsel, maar zorgen ook voor solide stabiliteit in bochten of wanneer het noodzaak is om je voeten op de grond te zetten om een ​​val te voorkomen.  De crosslaarzen zijn gemaakt van lichte en sterke materialen waardoor de bewegingsvrijheid van de motorcrosser minimaal beperkt wordt. De meeste crosslaarzen zijn voorzien van een slanke neus om gemakkelijk onder het schakel pedaal te komen met de laars. De crosslaarzen zijn verkrijgbaar met of zonder scharnier. Een scharnier in een crosslaars zorgt voor meer bewegingsvrijheid waardoor het schakelen en lopen op de laarzen wordt vergemakkelijkt.

Alle crosslaarzen op Bol