balaclavas

balaclavas

Een balaclava is een muts die, op het gezicht of de ogen na, het hele hoofd afdekt. Het verschil tussen een bivakmuts en een balaclava is dat een bivakmuts vaak één grote opening aan de voorzijde voor ogen, neus en soms ook mond heeft, terwijl een balaclava een muts met drie kleine openingen voor beide ogen en de mond heeft. Balaclavas worden gebruikt door motorrijders omdat deze de neus, mond of oren beschermd tijdens het rijden. Het materiaal is licht van gewicht en biedt bescherming tegen zon, wind, sneeuw en kou. Zomers absorbeert het zweet en beschermt het tegen de zon. Winters beschermt het tegen wind en kou.

Top10 balaclavas   Aanbiedingen balaclavas

Waarom een kol of balaclava dragen op de motor?

Een goede motoroutfit is niet compleet zonder de juiste motorkol of blaclava. In vrijwel alle garderobes van motorrijders vindt je minimaal 1 of 2 motor balaclava's. Of het nu warm is of koud, de nek van een motorrijder moet goed beschermd worden tegen het klimaat en steenslag of insecten. De meeste kragen van motorjassen zijn laag zodat men een goede bewegingsvrijheid heeft. Het voordeel hiervan is dat mensen zelf kunnen kiezen voor een prettige motorkol.

De beste balaclava's

Een balaclava is een vast onderdeel van je motoruitrusting. Het is een accessoire wat met name in de winter onmisbaar is. Balaclavas worden daarom ook door alle bekende motorkleding merken geproduceerd. Hier vind je een paar van de beste balaclavas van dit moment.

Voor ieder weertype zijn verschillende motorkollen ontworpen. Voor de zomerse dagen bestaan er flinterdunne kollen gemaakt van verkoelend en luchtdoorlatend materiaal. In de winter gebruiken we vaker dikke motorkollen van wol om onze nek en ons hoofd warm te houden. Voor de echte doorrijders zijn er motorkollen gemaakt van windstopper of gore-tex die zorgen voor een optimale warme en waterdichte afsluiting.

Vanuit hygiënisch oogpunt kan een balaclava ook handig zijn. Het is natuurlijk een laag tussen de helm en je haar. Als je bijvoorbeeld een helm huurt, is het fijn er een balaclava onder te dragen. Een balaclava zorgt er ook voor dat transpiratievocht wordt afgevoerd en er geen transpiratielucht ontstaat.

Alle balaclavas op Bol